První upoutávka láká do oblíbeného herního světa GTA V

Adam Fiala
9. 11. 2011 5:27
V Rockstar byli tajnůstkáři, nyní odhalili karty. Jaké bude pokračování herní série GTA?
Logo pátého dílu herní série GTA
Logo pátého dílu herní série GTA | Foto: RockstarGames.com

Herní série Grand Theft Auto (krátce GTA), často označovaná za násilnou, se brzo dočká pátého titulu otevírajícího nový svět. Koncem října vývojářské studio Rockstar Games přes oficiální stránku odhalilo, že pokračování skutečně chystá. Před pár dny vypustili do světa i vlastní trailer na GTA V. Ten mimo jiné odhaluje, že se herním městem stane Los Santos. To má předobraz v Los Angeles a na hráče čekají rozsáhlé, rozmanité oblasti, od pláží přes filmová studia ala Hollywood. Hra se chystá k vydání pro příští rok a k dispozici bude jak na počítače, tak konzole PlayStation 3 a Xbox 360.

Otevřené město ohromných rozměrů

GTA V se má stát největším a nejambicióznějším projektem, které kdy Rockstar vytvořilo. Hráč bude mít opět k dispozici otevřené město (údajně až čtyřikrát větší než bylo Liberty City), které nabídne jak příběhovou linii, tak sady naplánovaných misí a také možnosti osobního rozvoje postavy.

Součástí bude i internetový multiplayer. Hodně se také čeká od vykreslení města kalifornského typu, které by mělo překonat grafiku z předešlých dílů, pozornost bude věnována i okolní přírodě. Přístupný bude vstup do mnoha budov, návštěvy posilovny a nejspíš bude možné ovládat i letadla.

V upoutávce na pátý díl se mihne několik postav, které hráči znají ze starších dílů - například Tommy Vercetti či Carl Johnson. K dabingu postavy by se měl vrátit také známý herec Ray Liotta.

První díly byly ve 2D

První díly GTA zasáhl videoherní trh v roce 1997, dvojka následovala roku 1999. Oba díly se ještě odehrávaly v dvourozměrném prostředí. Změnu přinesla až třetí díl z roku 2001, který byl určen i pro PlayStation 2 a zahrnoval 3D prostředí.

 

Právě se děje

Další zprávy