Procesor Tegra 3 bude do konce roku ve 30 smarphonech

tl
4. 6. 2012 5:10
Čtyřjádrové procesory bude mít čím dál více mobilů. Některé z nich budou stát i pod šest tisíc korun
Foto: Aktuálně.cz

Na nedávném setkání investorů společnosti Nvidia se jeden z vysokých jejích manažerů Mike Rayfield vyjádřil, že Nvidia se chce do konce roku podílet na výrobě třiceti smartphonů. Už nyní stojí se svým procesorem Tegra 3 za několika povedenými kousky, jako je například HTC One X.

Herní mobily s Tegrou

V nadcházejících měsících bude tento čtyřjádrový procesor obsažen i v několika dalších zařízeních od výrobců telefonů LG, Asus, Acer, Toshiba a HTC, z jejichž smartphonů udělá Tegra 3 nadupané herní mobily.

Nvidia zatím všechny telefony s Tegrou 3 zatím oficiálně nepotvrdila, nicméně podle všeho by se alespoň třináct z nich mělo prodávat za cenu pod 300 dolarů, což je vzhledem k výkonu procesoru poměrně slušná cena.

Kromě mnoha telefonů by se Tegra 3 měla také objevit ve výbavě chystaného Google tabletu od Asusu, který pravděpodobně poběží na novém operačním systému Android 5.0. Tento tablet by měl být oficiálně oznámen na výroční Google konferenci, která se bude konat na konci června.

K procesoru také modem

Kromě úmyslu umístit Tegru 3 do co nejvíce telefonů také Nvidia na svém investorském setkání oznámila, že v budoucnu chce ke svým procesorům dodávat také LTE modemy Icera 410. Tento krok je poněkud opožděný, vzhledem k tomu, že společnosti jako Qualcomm ke svým procesorům Snapdragon modemy už dodávají.

LTE modem bude do procesorů Nvidia integrován až s příchodem řady Tegra 3 Grey v roce 2013, podle Nvidie bude ale zpoždění naprosto kompenzováno výkonem procesoru.

 

Právě se děje

Další zprávy