Příjde Amazon s osvětleným Kindlem?

tl
17. 5. 2012 12:18
Nový Kindle s integrovaným osvětleným by měl být v prodeji od července
Foto: Amazon.com

Americké knižní nakladatelství Barnes & Noble vpustilo minulý měsíc na trh svojí vlastní čtečku Nook s osvětleným displejem a stal se tak novým konkurentem čteček Kindle od Amazonu. 

Podle posledních zpráv Amazon už chystá svojí vlastní čtečku s vestavěným osvětlením. V obchodech by se nový Kindle měl objevit v červenci.

Největší výhodou současných e-čteček je možnost čtení i za přímého slunce, což je umožněno použitím tzv. elektronického inkoustu. Na druhou stranu nepřítomnost vestavěného osvětlení neumožňuje čtenářům používat klasické čtečky v prostorách s nedostatkem světla. Uživatelé si tak musí dokupovat osvětlení externí, které se na čtečky Kindle připíná.

Tento nedostatek vyřešili Barnes & Noble kombinací elektronického inkoustu a osvětleného displeje. Aby Amazon vyrobil alternativu k nové čtečce Nook, navázal spolupráci s finskou firmou Oy Modilis, která mu má pomoci osvětlení do nového Kindlu integrovat.

Kromě čteček prodává Amazon od podzimu loňského roku také tablety a podle posledních zpráv se chytá také vstoupit na trh s mobilními telefony.

 

Právě se děje

Další zprávy