Postaví se malý iPad na odpor vůči tabletu Windows 8?

Adam Fiala
20. 4. 2012 11:56
Další zdroje potvrzují fámu o malé verzi iPadu připravované na letošní podzim
Foto: FINESTDAILY.COM

Konkurenční boje občas plodí zajímavé příběhy. Dlouhou dobu spolu válčily firmy Samsung a Apple ohledně používání a zneužívání patentů. Od soudu se přesunuli k jednacímu stolu. Jiný zajímavý obrázek se rýsuje v rámci další potenciální hrozby Applu - tablet s nejnovějším operačním systém od Microsoftu.

Zatímco Microsoft tlačí na to, aby se tablet s Windows dostal na trh co nejdřív kvůli konkurenceschopnosti s novým iPadem, Apple by mohl překvapit. Připravil by totiž další verzi iPadu, a to s menšími rozměry, které by stáhly i cenu.

Jobs odmítal menší verze tabletů

Všechny dosavadní iPady si udržují standardní velikost s úhlopříčkou deseti palců. Je to dáno i tím, že tuto vizi tabletů, kterým by menší podoba uškodila, prosazoval zesnulý šéf Steve Jobs. S novým vedením by se však strategie mohla změnit.

Malé tablety jako Kindle Fire totiž mají své místo na trhu, což je dáno právě výrazně nižší cenou. Do tohoto segmentu by měl zasáhnout i tablet Googlu s Androidem. Už začátkem roku se přitom objevily spekulace, že sice v březnu přijde klasický iPad 3, ale že by během roku mohl Apple vydat ještě jeden tablet.

Apple mlčí, fámy bují

Jde o zvěsti, které kolují internetem a které můžeme brát jako náznak toho, co nás v nějaké podobě nemine. Zdroj aktuálních informací pochází z čínských médií Netease, který tvrdí, že Mini iPad s úhlopříčkou kolem sedmi palců půjde do prodeje ve třetím čtvrtletí.

To odpovídá říjnovému uvedení tabletu Windows 8. K prodeji bude připraveno na šest milionů kusů a cena se bude pohybovat mezi dvě stě padesáti a tři sta dolary. Nakonec se pak nepotvrdily francouzské informace ohledně návrháře Philippa Starcka, který měl s Applem pracovat na designu revoluční věci.

 

Právě se děje

Další zprávy