Pokažené mapy stály šéfa iOS místo v Applu

tl
31. 10. 2012 6:15
Apple kvůli nepovedeným mapám vyhodil šéfa vývoje systému iOS
Takto podle Applu vypadá Las Vegas
Takto podle Applu vypadá Las Vegas | Foto: Tumblr

Nepovedené mapy, které Apple do světa vypustil společně se systémem iOS 6, sklidily ve světě posměch a poněkud pokazily příchod dlouho očekávaného iPhonu 5. Téměř před měsícem se šéf Applu Tim Cook za vady spojené s novými mapami omluvil a uživatelům slíbil, že se Apple bude snažit své chyby co nejrychleji napravit.

Tim Cook své slovo dodržel a už po několika týdnech největší grafické závady odstranil. Prozatím se Apple zaměřil především na americké památky, které se staly největším terčem posměchu. Z Apple Maps tak už zmizela například zdeformovaná socha Svobody nebo Brooklynský most, který jako most v žádném případě nevypadal.

Kromě toho, že problém s mapami poškodil Applu reputaci, stál také místo šéfa divize pro vývoj iOS Scotta Frostalla, který byl jedním z nejdůležitějších mužů Applu a blízkým spojencem Steva Jobse.

Podle všeho za koncem Frostalla kromě map stojí také jeho časté spory s ostatními vysokými manažery Applu a jeho pokusy zasahovat do ostatních divizí. Neúspěch map v posledním iOS byl tak pravděpodobně poslední kapkou. 

Podívejte se: Chyby v mapách, které pobaví. Berlín zmizel do Antarktidy


 

 

Právě se děje

Další zprávy