Pět nejlepších tabletů s Androidem? Vyplatí se

tl
11. 6. 2012 15:51
Jaké tablety se systémem Android patří mezi nejlepší? Podívejte se
Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Android 4.0 Ice Cream Sandwich | Foto: Google

Tablet v dnešní době už není jen iPad od Applu, ale velký podíl na počtu prodaných tabletech mají i zařízení se systémem Android, kterých je na trhu čím dál více. Jaké z nich jsou ale opravdu kvalitní a kterým se raději vyhnout? Zde je seznam pěti tabletů s nejnovější verzí operačního systému Android (Ice Cream Sandwich), o kterých se dá říct, že patří mezi ty nejlepší.

Sony Tablet S

Stylový tablet, který na první pohled upoutá především svým ergonomickým designem. Kromě výborného vzhledu se může chlubit také procesorem Nvidia Tegra 2, díky kterému si můžete užít plynulý chod několika unikátních aplikací od Sony, které jsou k tabletu dodávány. K dispozici je tak například PlayStation Store, ve kterém si můžete vybírat z mnoha mobilních her. 

Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Tablet od Samsungu, který je pro svůj sedmipalcový displej srovnáván zejména s Kindle Fire, získává navrch zejména díky slušné ceně, rozšiřitelné paměti nebo dvěma kamerám. Ice Cream Sandwich je zde doplněn o některé aplikace od Samsungu, jako například Smart Remote, díky které můžete z tabletu udělat například dálkový ovladač k televizi. Naopak slabší je u Galaxy Tab 2 displej, který zaostává především v jasnosti barev.

Asus Eee Pad Transformer Prime

Tablet, který je v současnosti asi stále nevybavenějším zařízením se systémem Android. Pohání ho čtyřjádrová Nvidia Tegra 3, díky které lze přehrávat bez problémů HD video nebo spouštět i náročnější hry. Přídavná klávesnice, která je k tabletu dodávána, navíc velice usnadňuje ovládání. Dalšími výhodami je osmimegapixelový foťák, který patří mezi tablety k těm nejlepším, nebo přítomnost micro-HDMI portu.

Acer Iconia Tab A510

Inconia Tab je další zařízení s Tegrou 3, takže rychlost tomuto tabletu určitě nechybí. Jeho konstrukce je velmi slušně provedena, což zaručuje příjemný pocit při držení. Plusem je také rozšiřitelná paměť a možnost připojení přes micro-HDMI. Naopak dojem z tabletu poněkud kazí slabší LCD displej a nakonec především poměrně vysoká cena.

Asus Transformer Pad TF300

Nový model z řady Transformer přináší srovnatelnou kvalitu se svým starším kolegou Transformer Prime, a to za o něco přijatelnější cenu. Zároveň je vylepšen o displej s rychlejší odezvou a více použitelnou přepínatelnou klávesnicí.  Na druhou stranu má na rozdíl od svého předchůdce poněkud horší design a displej je na slunci špatně čitelný.

--------------------------------------------------------------------------------

Tablety pro vás.


 

 

Právě se děje

Další zprávy