Operátor O2 zavádí tarify pro ovládání domácích zařízení

ČTK ČTK
30. 6. 2014 12:41
Tarify mohou sloužit pro dálkové ovládání spotřebičů nebo alarmu, získávání informací z domácích kamer nebo sledování vozidel či zvířat.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Zuzana Šmajlerová

Praha - Mobilní operátor O2 zavedl tarify Machine sloužící speciálně pro ovládání domácích spotřebičů nebo zařízení. Dosud nabízel takzvané M2M (machine to machine) tarify jen firmám. Cena bude začínat na 20 korunách. Konkurenční T-Mobile nabízí podobné tarify pod označením M2M.

Tarify mohou sloužit pro dálkové ovládání spotřebičů nebo alarmu prostřednictvím SMS či volání, získávání informací z domácích kamer nebo sledování vozidel či zvířat.

O2 dosud pro využití v zařízeních doporučovalo tarif Zero s nulovým měsíčním paušálem, ke kterému se musel dokupovat datový tarif. Tarify Machine obsahují vedle varianty bez dat i objemy dat od jednoho do deseti MB za 46 až 71 korun. Minuta hovoru vyjde na 3,75 koruny do všech sítí a SMS 1,94 koruny.

Ve firemním sektoru O2 eviduje kolem 210 000 SIM karet sloužících pro komunikaci se zařízeními. Nejčastěji jde o aplikaci pro správu vozového parku Car Control.

 

Právě se děje

Další zprávy