Online svět Star Wars odstartoval, zatím pro vybrané

Adam Fiala
14. 12. 2011 5:12
BioWare spustil novou online hru dřív, pro ty, co si Star Wars předplatili
Star Wars: The Old Republic screenshot
Star Wars: The Old Republic screenshot | Foto: BioWare

Svět Hvězdných válek je tak velký, že nezná konce. Jeho nejrůznější zákoutí mohou šťastní hráči zkoumat už od úterý 13. prosince. Studia BioWare a ElectronicArts, která na hře spolupracovala s LucasArts, uvolnila novou online hru Star Wars: The Old Republic dřív.

Exkluzivně tak učinila pro ty, co si hru předobjednali, nebo zakoupili přes digitální obchod EA. Standardním datem uvedení do prodeje zůstává 20. prosinec. V betatestu SWTOR vyzkoušeli novinku i redaktoři Dataramy.

Měsíční poplatky za hraní

Vývojáři budou doufat ve velký úspěch titulu. Do jeho stvoření napumpovali okolo sto třiceti milionů dolarů.

Každý, kdo si hru zakoupil, bude mít nyní měsíc na síti zdarma, pak ho čeká pravidelný měsíční poplatek patnácti dolarů.

Mnozí SWTOR přirovnávají k jiné slavné MMORPG, a to World of Warcraft. Nabízí podobné herní mechanismy online hry, ale hlavním lákadlem prosincové novinky je ovšem známý a milovaný svět Star Wars.

Být Jedi, nebo být Sith?

Nezbývá než si vybrat, jestli následovat cestu dobra a stát se příslušníkem řádu Jedi, nebo se nechat zlákat zlem a jít ve stopách Sithu. Či se stát pašerákem ve stylu Hana Sola.

Je dobré věnovat pozornost faktu, že děj Star Wars: The Old Republic se odehrává dlouho před známým příběhem o vzestupu a pádu Anakina Skywalkera a temném obdobím Impéria. Podobá se tak RPG Knights of the Old Republic.

V polovině září však vyšlo ve vysokém rozlišení na discích Blu-ray všech šest dílů slavné ságy George Lucase. Pro oddané fanoušky je to tak bohatý rok na události z předaleké galaxie.

 

Právě se děje

Další zprávy