Očekávaný tablet Galaxy Note bude už brzy v prodeji

tl
28. 8. 2012 8:18
Tablet Samsung Galaxy Note 10.1 míří na český trh i se svým dotykovým perem.
Ze smartphonu tablet, Galaxy Note 10.1 s dotykovým perem.
Ze smartphonu tablet, Galaxy Note 10.1 s dotykovým perem. | Foto: Aktuálně.cz

Na český trh se v průběhu září dostane dlouho očekávaný tablet Galaxy Note 10.1 od Samsungu, který je jakousi zvětšenou verzí populárního telefonu Galaxy Note.  Hlavním společným znakem obou dvou zařízení je přítomnost stylusu S-Pen, který byl u původního Galaxy Note velice oblíbený. Největí výhodou tohoto stylusu je především jeho vysoká přesnosti, díky které si vlastníci Galaxy Note 10.1 mohou do tabletu snadno ukládat ručně psané poznámky.

Více aplikací na jedné obrazovce

Další užitečnou vlastností nového tabletu je možnost rozdělení obrazovky na dvě poloviny a používání dvou aplikací najednou. Uživatelé tak mohou například sledovat film a zároveň si přitom dělat stylusem poznámky.

Jedná se o zatím nejrychlejší tablet od Samsungu

Desetipalcový Galaxy Note pohání 1,4GHz procesor Exynos, který je doplněný o 2GB operační paměti. To z něj dělá velice výkonné zařízení, které v některých testech dosahuje až dvojnásobného výkonu než Samsung Galaxy Tab 2 10.1.

Starší systém a vysoká cena mohou odradit

Tablet bohužel není dodáván s nejnovější Androidem Jelly Bean, nýbrž jen s verzí 4.0 Ice Cream Sandwich. Na škodu je i nástavba Androidu vytvořená Samsungem, která tablet i přes jeho výkon občas zpomaluje.

Samsung zvolil u svého nejnovějšího tabletu podobnou cenovou politiku, jakou Apple volí u svých iPadů a Galaxy Note 10.1 tak prodává za cenu 499 dolarů. U nás bude k dostání za cenu okolo 14 tisíc korun.


 

 

Právě se děje

Další zprávy