Nový tablet HP Slate už použije Windows 8

Adam Fiala
8. 5. 2012 4:29
HP by mělo ještě letos uvést nový tablet s použitím Windows 8
Foto: Hewlett Packard

Společnost Hewlett-Packard sice nebude potvrzovat fámy o tabletu, pravděpodobně se však HP Slate 8 s novými Windows objeví ještě letos.

Zatímco s tabletem TouchPad, který využíval vlastní operační systém WebOS, firma pohořela, tablety řady HP Slate se uchytily a jako přenosné přístroje s klasickým operačním systémem Windows pro manažery našly své místo.

Změní osmičky HP Slate?

V nové generaci však operační systém uzpůsobený pro práci na počítači nahradí osmičky, které se celkově inspirovaly v ovládání na přenosných přístrojích. Živou zkušenost poskytuje Windows Phone 7.5, který se nachází na smartphonech Nokia Lumia či HTC. Pokud tak marketing HP počítal s tím, že tabletem zaujme ty, kteří jsou zvyklí na práci u standardního osobního počítače, tady bude muset měnit.

I když ne tolik. Je sice pravdou, že Windows 8, ať už pro počítač nebo jako Windows Phone, využijí uživatelské prostředí Metro, alternativa tu bude. Uživatelé budou moci přepnout do režimu tradičních oken.

Deset palců úhlopříčky

Nový HP Slate se objeví určitě, potvrdila to i šéfka HP Meg Whitmanová. V únoru to řekla na jedné z konferencí pořádaných novinami The Wall Street Journal. Server Neowin.net pak informoval podle interního zdroje o tom, že by měl nový Slate používat chystaný operační systém od Microsoftu. Windows 8 se objevily ve zkušební verzi. Microsoft chce co nejdřív rozjet konkurenční boj proti Apple iPadu, a tak se s tablety Windows 8 počítá na podzim. Existence HP Slate 8 tak zapadá do časového rozvrhu.

HP Slate 8 by měl disponovat úhlopříčkou 10,1 palce a tloušťkou 9,2 mm. Baterie je plánována na použití v rozmezí osmi a desíti hodin. Jako softwarové vybavení by měla používat Windows 8 Professional, což sedí na profil přístroje.  Opět by měl nabízet možnost ovládání dotykovým perem podobně jako u HP Slate 2 a starších. Použití dlaždicového rozhraní Metro by hrálo do karet ovládání přes ruční dotyk.

--------------------------------------------------------------------------------

Nejkratší cesta ke koupi operačního systému Windows.

 

Právě se děje

Další zprávy