Je tu nový Samsung Galaxy S5. Už jsme ho vyzkoušeli

Ekonomika Ekonomika
11. 4. 2014 10:25
Jihokorejský Samsung dnes začíná prodávat svou novou „vlajkovou loď“ Galaxy S5. Jedinou skutečnou slabinou je cena.
Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5 | Foto: Otakar Schön

Praha - Jihokorejský Samsung dnes začíná prodávat svou novou "vlajkovou loď" Galaxy S5. Novinka vstupuje také na český trh, nabídnou ji všichni tři mobilní operátoři i další prodejci. Doporučená maloobchodní cena je 18 499 korun.

Jedním z lákadel S5 má být čtečka otisků prstů a lepší fotoaparát oproti předchozí verzi S4, kamera má rozlišení 16 megapixelů. Displej je o desetinu palce větší, úhlopříčka měří 5,1 palce. S5 obsahuje operační systém Android 4.4.2, čtyřjádrový procesor, paměť 16 nebo 32 GB a samozřejmě podporuje LTE.

„Při prvním seznámení nepůsobí nijak zajímavě. Čím déle ale telefon používáte, tím více odhalujete jeho silné stránky,“ říká redaktor Otakar Schön, který už novinku dva týdny testoval.

Mezi silné stránky patří podle něj skvělá výdrž baterie, fotoaparát s extrémně rychlým ostřením nebo výrazně zjednodušené a hezčí prostředí TouchWiz.

„Nevypadá pěkně. Má skoro zbytečný snímač otisků prstů. Je to téměř nejdražší telefon na trhu. Přesto je Galaxy S5 špičkový smartphone, k dokonalosti chybí málo,“ shrnuje Schön. Právě cena je podle něj jedinou skutečnou slabinou.

Podrobnou recenzi čtěte na webu HN Tech.

 

Právě se děje

Další zprávy