Nový Kinect bude k dostání i pro Windows

tl
24. 5. 2013 17:00
Nový Kinect přinesl vysokou přesnost. Do roka vyjde i verze pro Windows
Pohybový herní ovladač Kinect
Pohybový herní ovladač Kinect | Foto: Microsoft

Tento týden byl Microsoftem představen nový Xbox One, který je mimo jiné vybaven neustále zapnutým Kinectem nové generace. Kromě toho firma oznámila, že do roka bychom se měli dočkat verze nového Kinectu upraveného pro operační systém Windows a Microsoft slibuje, že díky tomuto zařízení projdou PC revolucí.

Kinect funguje jako snímač pohybu a hlasu pro herní konzoli Xbox. Díky němu lze řadu her ovládat pouze pomocí pohybu těla a gest. Při připojení senzoru k PC tak Kinect může nahradit myš nebo dotykové obrazovky.

Nová generace, větší přesnost

Senzor nejnovější verze zařízení je schopný snímat až šest postav najednou a přitom reagovat například na pohyb konečků prstů.  Přesnost senzoru zajišťuje nová technologie Time-of-Flight, která měří, jakou rychlostí se odrážejí fotony od jednotlivých objektů a postav nacházejících se před zařízením.

Nový Kinect s HD kamerou je kromě toho schopen vnímat i barvy a takové detaily, jako jsou záhyby na oblečení.

Zatím to vypadá, že Kinect pro Windows nebude hned určen běžným zákazníkům a jeho prodej se zaměří spíše na firmy a vývojáře.

Podle šéfa vývoje Kinectu Boba Heddla zatím Microsoft neplánuje zařízení integrovat přímo do PC a jeho využití by se mohlo najít například ve formě interaktivních výloh v obchodech.

 

Právě se děje

Další zprávy