Nový iPad je zatím také ve znamení front a čekání

Adam Fiala
14. 3. 2012 8:37
Jen kvůli málokterému produktu za pět se dolarů lidé stojí ve frontě. Apple je výjimka
Nový iPad
Nový iPad | Foto: Reuters

Ještě o minulém víkendu si někteří lidé bezelstně kupovali tablet iPad 2 a byli pak překvapeni, že do obchodů míří nový iPad. Jedná se už o třetí generaci tabletu od společnosti Apple. To však každý skalní fanoušek ví, protože jestli nebyl dost rychlý, nemusí si datum 16. března, kdy jde přístroj v zahraničí do prodeje, vůbec poznamenávat.

Fronty až na ulici, když se začal prodávat druhý iPad

Zájemce má totiž dvě možnosti, jak iPad sehnat. Buď online nákupem po internetu, nebo klasickou návštěvou kamenného obchodu Applu s licencovaným prodejem . Internetové předobjednávky bez překvapení zahltila vlna poptávky. Čekací doby se tak nyní protáhly na dva až tři týdny. Do té doby to holt musí majitelé starších verzí vydržet. Obrnit se pevnými nervy musí i ti, co vyjdou do ulic. Při uvedení iPad 2 provázely dlouhé fronty každého, kdo pospíchal s nákupem. Jiná situace se nečeká ani letos.

Miliony pixelů, Bluetooth 4.0, podpora sítě 4G

Nejrozumnější je tak nechat první vlnu polevit, nebo objednávat na internetu, ještě než se čekání neprotáhne na čtyři týdny. Nový iPad má Retina displej, čímž pádem nabídne neobyčejně jemný a ostrý obraz s rozlišením převyšujícím možnosti dnešních Full HD televizorů. Výkonný procesor s čtyřjádrovou grafikou zajistí, aby miliony pixelů fungovaly, jak měly. Novinkou u přístroje je i Bluetooth 4.0, které se poprvé představuje na tabletu. V Čechách ho čekejme koncem měsíce.

 

Právě se děje

Další zprávy