Revoluce ve vašem počítači. Nové Windows s dlaždicemi

Revoluce ve vašem počítači. Nové Windows s dlaždicemi
Firma věří, že Windows 8 se stanou jejím nejvýznamnějším produktem od doby, co uvedla Windows 95. Naposledy představila americká společnost nový operační systém v roce 2009.
Hlavní novinkou nových oken je takzvané dlaždicové rozhraní Metro, které se silně podobá tomu, jak jej znají uživatelé tabletů či dotykových telefonů. Vedle toho, že má obdobný design, jej lze také ovládat dotykem. Konzervativnější zákazník může v tomto rozhraní pracovat s myší, případně zůstat u tradiční desktopové podoby.
Které rozhraní si získá větší oblibu, ukáže čas. Internetoví analytici deníku Washington Post již dříve připomněli, že zákazníci Microsoftu na změny příliš nereagují.
Kdykoliv Microsoft představí novou verzi oken, znamená to nicméně událost vzhledem k tomu, že podle deníku USA Today přibližně devět z deseti počítačů v celém světě používá právě tento software.
Foto: MICROSOFT
Tereza Holanová Datarama, Tereza Holanová
19. 10. 2012 15:00

Nový operační systém od Microsoftu jde do prodeje 26. října. Uživatele čeká spousta změn - především dlaždicové rozhraní, které bude možné ovládat dotekem.

 

Právě se děje

Další zprávy