Nová generace Xboxu bude odhalena v květnu

tl
11. 4. 2013 17:15
Bude nový Xbox stále připojen k internetu? Uvidíme na konci května.
Foto: PLAYDGET.COM

Microsoft původně plánoval představení další generace Xbox na duben, nakonec si ale na její odhalení budeme muset ještě chvíli počkat. Představovací akce, která proběhne 21. května, bude menšího rázu a zúčastní se jí pouze hrstka pozvaných novinářů.

Microsoft během této události ukáže pouze základní specifikace nové konzole, jejího plnohodnotného představení se potom dočkáme au na veletrhu E3, který proběhne v první polovině června.

Novinář Paul Thurrott, který je znám svými těsnými vazbami na Microsoft, v nedávném rozhovoru prozradil, už nová generace Xboxu, která zatím nese kódové označení Durango, se bude prodávat ve dvou cenových variantách.

Pokud se uživatel uváže Microsoftu k dvouletému předplatnému služby Xbox Live Gold, měl by nový Xbox podle Thurrotta stát 300 dolarů. Za plnou cenu má být konzole o 200 dolarů dražší.

Konkrétní specifikace konzole zatím známy nejsou, hodně se ale mluví o tom, už by měl nový Xbox fungovat pouze pokud bude připojen k internetu. Tato spekulace velmi pobouřila fanoušky platformy.

Následně reagoval jeden z vývojářů Microsoftu Adam Orth, který na Twitteru prohlásil, už ve stále připojené konzoli nevidí problém. Microsoft se ale od jeho vyjádření distancoval.

 

Právě se děje

Další zprávy