Nokia v USA prodává Lumii 900 za tisícovku

tl
20. 7. 2012 10:32
Finská Nokia je dál ve ztrátách. Svou vlajkovou loď zlevnila o polovinu
Nokia Lumia 900
Nokia Lumia 900 | Foto: Nokia

Zatímco telefon Samsung Galaxy S3, který je momentálně asi nejlepším smartphonem tohoto jihokorejského výrobce, láme rekordy v prodejnosti, vlajkové lodi finského výrobce Nokia, telefonu Nokia Lumia 900, se zas tolik nedaří. Ostatně nedaří se skoro žádnému smartphonu od Nokie a firma je tak nucena k takovým krokům, jako je prodej Lumie 900 v USA za poloviční cenu.

Telefon Lumia 900 s operačním systémem Windows Phone je na americkém trhu necelé tři měsíce a moc zákazníků zatím neoslovil.  Aby Nokia zvýšila prodeje tohoto mobilu, bude jej nyní prodávat s dvouletou smlouvou za 49,99 dolarů (asi 1000 korun) namísto původních 99 dolarů.

Přechod na Windows Phone Nokii nezachránil

Uvidíme, zda tento krok Nokii pomůže. Od představení nové verze Windows Phone je totiž všem jasné, že Lumii 900 se příliš nevyplatí kupovat, protože jí nebude později možné upgradovat na Windows Phone 8.

Nokia doufala a stále doufá, že jí přechod od Symbianu k Windows Phone zachrání. Poměrně značný neúspěch řady smartphonů Lumia, které ve svém těle mají právě operační systém od Microsoftu, Nokii zcela určitě netěší.

Nejvíce mobilů vyrábí Samsung

Firma sice byla po dlouhou dobu největším výrobcem telefonů na světě, po příchodů smartphonů se jí nepodařilo plně odolat konkurenci, především ze strany Applu a Samsungu, a finský výrobce se tak už nějaký čas pohybuje v miliardových ztrátách.

Přestože Nokia vyrábí stále miliony „nechytrých" telefonů, už se nemůže nyní chlubit ani titulem největšího výrobce telefonů, o který jí připravil Samsung.

 

Právě se děje

Další zprávy