Nintendo opatří konzoli Wii U regionálním zámkem

tl
1. 10. 2012 8:44
Na konzoli Wii U si hry z Ameriky nezahrajete. Bude uzamčena regionálním zámkem
Foto: MYNINTENDONEWS.COM

Společnost Nintendo před několika dny oznámila, že její nová konzole Wii U bude obsahovat regionální zámek. Tato zpráva rozhodně mnoho lidí nepotěšila, protože regionální zamykání konzolí patří mezi ta nejméně oblíbená opatření v hráčském světě.

V praxi to neznamená nic jiného, než že hráči budou moci hrát na svém Wii U jenom takové hry, které byly zakoupené ve stejném regionu jako samotná konzole. Pokud tedy koupíte nové Wii v České republice, hry koupené v Americe na něm nespustíte.

Nepříjemný zámek používají všichni

Nebude to rozhodně poprvé, kdy konzole dostane regionální zámek. Stejné opatření bylo obsaženo už v původním Wii nebo v přenosné konzoli Nintendo 3DS. Xbox a PlayStation jsou sice taky zamčené, Microsoft a Sony ale nechávají vydavatelům her možnost své tituly odemknout i pro více regionů.

Nová konzole od Nintenda se na český trh dostane na přelomu listopadu a prosince. Nejlevnější verze bude stát okolo 7 500 korun i s dotykovým ovladačem. Zatím není přesně jisté, jaké bude rozdělení regionů, pokud ale zůstane stejné jako u Nintenda 3DS, bude v České republice možné hrát hry zakoupené kdekoliv v Evropě nebo v Austrálii. 

 

Právě se děje

Další zprávy