Nejstahovanější pirátské hry 2011: Odolala jen PS3

LP Fish
3. 1. 2012 12:25
Jednoznačně nejstahovanější pirátskou hrou roku 2011 je scifi střílečka Crysis 2 na platformě PC. Hry na PS3 se moc nestahovaly, naopak Nintendo Wii je druhou nejoblíbenější pirátskou platformou.
Foto: Aktuálně.cz

Smutným příznakem doby je, že kromě oficiálních žebříčků popularity a prodejnosti filmů a počítačových her svědčí o jejich úapěchu také údaje o tom, kolik bylo staženo pirátských kopií daného díla.

Podle seznamu sestaveného serverem Torrentfreak se v roce 2011 stahovaly především hry na PC, které s velkým odstupem následují hry na Xbox 360 a Wii.

Naopak na PS3 bylo - přesto, že hackeři opakovaně prolomili jejích ochranu - pirátských kopií staženo tak málo, že z nich tento rok Torrentfreak nakonec žádný žebříček nesestavoval.

Na PC kraluje scifi…

Očima oficiálních herních časopisů byl rok 2011 na PC především ve znamení mediálních přestřelek výrobců pokračování realistických stříleček Call of Duty: Modern Warfare 3 a Battlefield 3.

Pirátský žebříček jejich popularitu potvrzuje, když jim přisoudil 3 650 000 a 3 510 000 stažení.

Obě hry ale celkem přesvědčivě "porazila" scifi akce Crysis 2 se skoro 4 miliony pirátských stažení. Do první pětky nejstahovanějších her pro PC se dostala ještě fotbalová simulace FIFA 12 a originální logická scifi Portal 2.

…na Wii opravář Mário

Jestliže k získání koruny za nejstahovanější hru na PC stačily 4 miliony stažení, nejstahovanější hra pro druhé nejpopulárnější médium - konzoli Wii - si vystačila s počtem 1 milion 280 tisíc stažení.

Je jí nejnovější pokračování dobrodružství opraváře Maria s názvem Super Mario Galaxy 2. Kromě něj mají rádi uživatelé Wii také japonskou fantasy RPG Xenoblade Chronicles, hru Lego: Piráti z Karibiku a fotbalovou simulaci FIFA 12.

Nejstahovanější pirátskou hrou roku 2011 pro Xbox 360 se podle Torrentfreak stala hra Gears of War 3 s "pouhými" 890 000 staženími. Následují ji realistické střílečky Call of Duty: Modern Warfare 3 a Battlefield 3, automobilová simulace Forza Motosport 4 a sportovní simulace Kinech: Season Two.

Crysis 2, která byla nejstahovanější hrou pro PC i nejstahovanější hrou roku 2012 vůbec, se se svou verzí pro Xbox 360 do první pětky nedostala.

Torrentfreak shromažďuje údaje do žebříčků z různých zdrojů včetně všech zpráv z veřejných Bitorrent trackerů

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy