Nahlédněte s Kinectem lidem do oken. To je Footnote

Jan Kovalík
7. 11. 2011 9:35
Tři vrstvy přírody můžete na vlastní kůži vyzkoušet 30. listopadu v holešovickém brmlabu
Foto: Lenka Janušková

Představujeme projekty, které se 30. listopadu utkají v soutěži MOJE KONZOLE. O vítězi klání v upravování herních ovladačů můžete rozhodnout i vy - stačí, když se zúčastníte finálového večera v pražském hackerspace brmlab!

Lenka Janušková představí v rámci soutěže MOJE KONZOLE dva projekty. Jeden z nich je "site specific" a umělkyně ho umístila na budovu VŠUP v Praze, druhý odprezentuje v průběhu finálového večera v holešovickém brmlabu.

Footnote i Tři roviny přírody, jak se projekty jmenují, využívají pohybového ovladače Kinect k mapování dění na ulici (respektive před projektorem) a na základě počtu lidí a jejich chování zobrazuje a zviditelňuje videoprojekci v okně (respektive na plátně).

"Problémem dnešní doby je setrvalá nejasnost a křehkost hranic privátního a veřejného prostoru, prorůstání soukromého a veřejného a vytěsňování spontánního chování a jednání. Projekt se snaží právě tyto hranice překlenout," popisuje projekt autorka.

"Důmyslný systém zachycuje lidi procházející kolem oken a reaguje na ně tím, že spustí video. Video ukazuje, co se může uvnitř odehrávat. Spolužák, který maluje obraz, nebo spolužačka davájící si make-up nebo rozhovor přátel. Systém funguje celý den, ale jen v noci reaguje viditelně, je orientovaný podle denního světla."

 

Právě se děje

Další zprávy