Na iPad mini se fronty nestály. Prodává se ale dobře

tl
7. 11. 2012 12:55
Apple prodal za víkend tři miliony iPadů. Neřekl ale jakých
Představení malého tabletu od Applu
Představení malého tabletu od Applu | Foto: Reuters

Zatímco většinou se před začátkem prodeje produktů firmy Apple tvoří před obchody dlouhé fronty, ve kterých netrpěliví zákazníci čekají i několik hodin, v pátek, kdy se do obchodů dostala čtvrtá generace iPadu a iPad mini, se nic takového nekonalo. I když ale začátek prodeje nových tabletů neprovázelo žádné davové šílenství, Apple může být s počtem prodaných iPadů spokojen.

Zatímco při zahájení prodeje třetí generace iPadu se za první víkend prodalo 1,5 milionu kusů, tentokrát to byl dvojnásobek. Podle Applu překročila počáteční poptávka nabídku a firma tak ani nestihla všechny objednávky vyřídit.

Prodalo se více iPadů mini nebo 4?

Apple skutečně za poslední víkend prodal tři miliony iPadů, nikde ale neuvedl jakých. Mluví totiž o iPadu jako značce a není tedy jasné, jak velkou část čísla tři miliony tvoří iPad mini a jakou iPad 4. V prodaný tabletech jsou navíc zahrnuty i iPady starších generací.

Nové tablety kromě Applu začal prodávat také Microsoft, který své prodejní úspěchy zatím vůbec nezveřejnil. Už před představením tabletu Surface ale tvrdil, že si ho objednalo tolik lidí, že objednávky ani nestihne vyřizovat.

 

Právě se děje

Další zprávy