Na hrách pro PlayStation 4 se už pracuje

tl
8. 11. 2012 12:25
Nové konzole PlayStation se možná dočkáme už příští rok

Konzole Xbox 360 a PlayStation 3 jsou na světě už slušnou řadu let a fanoušci videoher stále netrpělivě očekávají až Sony a Microsoft konečně vydají konzole čtvrté generace. Žádného oficiálního potvrzení vývoje PlayStationu 4 nebo Xboxu 720 jsme se sice zatím nedočkali, jedna nedávná zpráva ale naznačuje, že alespoň na jedné z těchto dvou očekávaných konzolí se už pracuje a dočkáme se jí možná už příští rok.

Server VG257 totiž přinesl informaci, podle které Sony už dodalo tvůrcům her nový vývojářský kit Orbis, který obsahuje stejný hardware, jako chystaný PlayStation 4. Vývojáři už tak mohou začít s programování nových her, které vyjdou společně s příští generací konzolí. Mluví se o tom, že pokračování titulů jako je Battlefield, Assassin's Creed nebo Witcher na nových konzolích už poběží.

PlayStation už na E3?

Sony sice existenci čtvrtého PlayStationu zatím oficiálně nepotvrdilo, ale také ji nijak výrazně nepopírá. Pokud by nová konzola měla být představena v příštím roce, nejpravděpodobněji se tak stane během červnového veletrhu E3, který je každoročně nejvýznamnější událostí herního světa.

 

Právě se děje

Další zprávy