Modern Warfare 3 má rekord, už stihl vydělat miliardu

Adam Fiala
15. 12. 2011 5:29
Miliardu dolarů stihl za rekordně krátkou dobu vydělat třetí díl série Modern Warfare
Záběr ze třetího dílu herní série Modern Warfare. Zdroj: oficiální stránky
Záběr ze třetího dílu herní série Modern Warfare. Zdroj: oficiální stránky | Foto: Aktuálně.cz

Od nového dílu populární akční střílečky ze série Call of Duty se čekalo mnoho. Už druhý díl vydělal neskutečné peníze. Než však zdolal hranici miliardy dolarů, trvalo mu to šedesát dnů. Modern Warfare se však těší v hráčské komunitě velké popularitě a z obchodů mizí rychle. Za pouhých šestnáct dnů utržil titul miliardu dolarů. Studio Activision Blizzard tak může být spokojené.

Rychlejší než hollywoodský trhák

Hráčský hit podzimní sezóny se tak stává důkazem, že v herním byznysu se skrývá mnoho peněz. Však se hře podařilo zlomit i rekordy, které drží výrazné filmové hity. 3D sci-fi akce Avatar musela diváky lákat sedmnáct dnů, než pokořila miliardovou hranici. Tento film Jamese Camerona nakonec skončil pod hranicí tří miliard. 

V prodeji od listopadu

Call of Duty hýbe herní scénou už od roku 2003. Třetí Modern Warfare je ve skutečnosti celkem devátým titulem série. Hráč se opět může vtělit do role elitních vojenských složek. Úspěch série spočívá i v tom, že souběžně vychází na široké škále herních zařízení - od konzolí typu Xbox a PlayStation 3 až po klasický stolní počítač. V Evropě a Severní Americe je k dostání od 8. listopadu a dočkal se výtečných ohodnocení.

 

Právě se děje

Další zprávy