Max Payne si zastřílí i na iOS a Androidu

Adam Fiala
11. 4. 2012 7:47
Nový iPad i přístroje s Androidem uvítají v dubnu hru Maxe Payne
Foto: archiv

Herní aplikace pro přístroje Applu a přístroje s libovolnou verzí Androidu tvoří významnou část všech aplikací. Nově se k nim v dubnu zařadí klasická akční pecka Max Payne. Studio Rockstar oznámilo, že mobilní verze Maye Payne přijde na iPady a iPhony už tento týden, konkrétně dvanáctého dubna. Ti, co využívají operační systém Googlu si musí počkat o něco déle. Uvedení je v plánu 26. dubna.

Desetiletý Max Payne

První díl hry Max Payne vyšel už v roce 2001. Od té doby stihlo vzniknout pokračování i hollywoodský film s Markem Wahlbergem. Letos není uvedení ozbrojeného muže, který rád střílí v režimu bullet time, jenom otázkou mobilních přístrojů. V květnu dorazí na PC i konzole PlayStation a Xbox třetí díl, v němž Payne změní styl i vzhled. V rámci letošních hitů mezi počítačovými hrami patří jednoznačně mezi vysoce očekávané tituly. 

Rockstar konvertuje tituly pro přenosné přístroje

Rockstar Games vloni vydali mobilní verzi jiné své klasiky Grand Theft Auto III, která úspěšně převedla zážitek z klasického hraní. I Max Payne pojede ve stejném grafickém stylu jako původní předloha, počítá se s vysokým rozlišením. Opět ale mohou protestovat majitelé přístrojů s operačním systémem Windows Phone, kam Payne nezavítá. Na rozdíl od Angry Birds však není žádná informace o tom, že by se mělo něco změnit.

Microsoft s Nokií se mohou při propagaci těchto smartphonů snažit, jak chtějí, a zdá se to pořád málo. V dubnu startuje v Americe nejnovější model Nokia Lumia 900, který navazuje na Lumii 800 a Lumii 710. Renomé telefonu však může uškodit další zpráva o tom, že množství aplikací pro Windows Phone není velké a že pro vývojáře nepředstavuje významnou platformu.

 

Právě se děje

Další zprávy