LG ukáže na MWC mobil s čtyřmi jádry, Nokia čistý obraz

Adam Fiala
23. 2. 2012 15:50
V pondělí startuje v Barceloně Mobile World Congress, který ukáže trendy smartphonů pro letošní rok
Logo veletrhu Mobile World Congress pro rok 2012.
Logo veletrhu Mobile World Congress pro rok 2012. | Foto: Aktuálně.cz

Kde jinde by se měl člověk dočkat novinek na trhu s chytrými telefony než na veletrhu Mobile World Congress, který v pondělí začne v Barceloně.

Událost každoročně vábí výrobce i nadšence a firmy jako LG nebo Nokia si připravují odhalení nových produktů.

Zvědavost budí také Samsung. Odmítá totiž potvrdit, jestli na veletrhu předvede nový model svého smartphonu Galaxy S III. Předchozí model Galaxy S II poprvé ukázal loni na stejné akci.

Čtyři jádra a 4,7 palcový displej

Nový smartphone LG 4X HD půjde cestou zvětšování. Posílí procesor: tento model by měl disponovat čtyřjádrovým procesorem Nvidia Tegra 3, i akumulátor: šťávu mu dodá baterie s 2,150 mAh (pro srovnání iPhone 4S měl méně než 1 500 mAh).

Uživatel bude přístroj ovládat přes operační systém Android Ice Cream Sandwich na displeji s úhlopříčkou 4,7 palce (podobně jako Galaxy Nexus).

Jak napovídá označení přístroje, rozlišení obrazovky bude 1280 x 720 bodů. Sice ne full HD, ale telefony jsou pořád dost malé přístroje na to, aby plné rozlišení mělo smysl.

Čistý obraz

Kolem svého příspěvku na MWC 2012 zatím dělá tajnosti finská společnost Nokia. Ta začátkem února spustila v Čechách prodej smartphonů Nokia Lumia 710 a Lumia 800.

Něco víc bychom se mohli dozvědět o Lumii 900, a firma zřejmě uvede i řadu levných smartphonů postavených na operačním systému Windows Phone.

Nokia ale chystá ještě jedno překvapení, které se má týkat obrazu. Firma zatím na novinku láká propagačním spotem (viz. níže), který ukazuje vysoce kvalitní, detailní a čisté videosekvence.

Nokia umí telefon vybavit kamerou, kterou je možné natočit i celovečerní film. Další podrobnosti o případném novém modelu ale zatím nejsou jasné. Půjde o největší obrazový senzor, který se dosud v mobilu objevil? Nebo o jinou novinku? To se dozvíme v pondělí.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy