LG potvrzuje Android Ice Cream Sandwich pro Optimus 2X

Adam Fiala
5. 12. 2011 4:16
V říjnu uvedená čtvrtá generace operační systému Android se objeví na nových modelech LG
Foto: LG.com

Nejnovější smartphony od značky LG s označení Optimus lze sehnat i v českých obchodech. I proto je potěšující zpráva, že LG plánuje, aby telefony „Optimové série" získali nejnovější verzi operačního systému Android. Jde o modely Optimus 2X, Optimus Black, Optimus 3D a Optimus LTE. Teprve až po svém uvedení získaly upgrade na verzi Gingerbread, nyní se dočkají i OS Ice Cream Sandwich.

Zákazníci zvítězili

LG tak reaguje i na řadu podnětů od samotných zákazníků. LG uvedla zmíněné modely smartphonů do prodeje teprve nedávno a ve stejné době uveřejnil Google Android 4.0. Uživatelé si tak na společnost LG, která zprvu odmítala inovaci na lepší systém, stěžovali a slibovali, že příště si vyberou jiného výrobce. LG nakonec ustoupilo, také aby si zachovalo tvář a zisky.

Cena mobilu přes devět tisíc korun

Při uvedení LG Optimus 2X se propagace zaměřovala na to, že se jedná o první model využívající dvoujádrový procesor. Tento model se prodává v českých obchodech zhruba za devět tisíc korun. Vyznačuje se rychlostí i stylem a disponuje i mini-HDMI portem.


 

Právě se děje

Další zprávy