LG Optimus G vyšel ve vodovzdorné verzi

tl
24. 5. 2013 22:00
LG představilo odolnou verzi své vlajkové lodě. Vodě bude odolávat i Galaxy S4
Foto: GSMARENA.COM

Vodovzdorný telefon Xperia Z od Sony má nového konkurenta. Je jím smartphone LG Optimus GJ, který byl jihokorejským výrobcem představen v pátek.

Jak název telefonu napovídá, jeho výbava značně vychází z vlajkové lodi společnosti Optimus G. Přístroj je vybaven 4,7palcovým displejem s rozlišením 1 280 x 768 pixelů, čtyřjádrovým procesorem od Qualcommu s taktem 1,5 GHz a 2 GB operační paměti.

Kromě toho je Optimus GJ vybaven ještě 16GB vnitřním úložištěm s možností rozšíření pomocí microSD karet. Dále do výbavy telefonu patří 13Mpx fotoaparát a operační systém Android ve verzi 4.1.2 Jelly Bean.

Hlavní předností nového modelu je ale jeho odolnost vůči prachu a vodě, díky které má Optimus GJ vydržet až půl hodiny v metrové hloubce.

Zdá se, že Optimus GJ není posledním odolným high-endovým smartphonem. Na internetu se totiž začaly objevovat fotografie a výsledky benchmarků telefonu Samsung Galaxy S4 Active, který nemá být ničím jiným, než odolnou verzí telefonu Galaxy S4. Ten by měl být navíc k dostání ještě ve verzích Mega a Mini.

 

Právě se děje

Další zprávy