LG Cloud propojí TV, smartphone a počítač

Adam Fiala
3. 5. 2012 18:11
LG nenabízí jenom obyčejné úložiště, ale zbavuje uživatele starostí se správnými kodeky
Cloudová služba od LG.
Cloudová služba od LG. | Foto: LG

Společnost LG jako další hráč na poli technologií přichází s vlastní podobou cloudu. Vedle něj se čeká, co předvede Samsung spolu se smartphonem Galaxy S III.

Nová služba LG odstartovala v beta verzi v úterý prvního května a je navržena pro fungování na těchto typech přístrojů: televizor, počítač, tablet a smartphone.

Konkurence cloudů houstne

Jako další velké značky tak bojuje o to, aby nabídla zákazníkovi veškerý komfort a on se nemusel obracet k jinému producentovi. V poslední době se přitom zprávy o novém cloudu objevují častěji. Mezi nejfrekventovanější patří iCloud Applu či Dropbox, dál tu máme Microsoft SkyDrive nebo Google Drive.

LG Cloud je primárně určen těm, kteří vlastní zařízení této značky, jako úložiště ho však mohou využívat i jiní. Nejlépe však funguje ve spojení se Smart TV značky LG. Smartphone pak musí být s operačním systémem Android. Na iOS ani Windows Phone se zatím nechystá, navíc smartphony LG používají většinou operační systém od Googlu. Příslušnou aplikaci si zájemce stáhne z Google Play a měla by fungovat i na tabletech. Posledním kontaktním místem je počítač.

Neřešte kodeky

Základní velikost je 5 GB, pokud do cloudu vstoupí majitel televizoru LG nebo chytrého telefonu s toutéž značkou, získá na šest měsíců celých 50 GB. Podpora je zajištěna pro širokou škálu typů souborů - od filmů, přes hudbu až k fotkám a dokumentům.

LG se chlubí také zvláštní technologií, kterou uplatnila v rámci přenášení souboru do cílového zařízení. Jde o transcoding v reálném čase. Uživatel tak nemusí stahovat všechny typy kodeků a přemýšlet, jestli zrovna tento typ souborů jeho přístroj podporuje. LG samo na vlastním serveru zajistí transcoding, díky kterému obdrží uživatel soubor v kompatibilním formátu a uzpůsobený možnostem přístroje. Do televizoru se tak dostane třeba lepší kvalita obrazu než na smartphone, který by ji neupotřebil.

--------------------------------------------------------------------------------

Televize pro vás v každém kraji.

 

Právě se děje

Další zprávy