Lenovo dále zvažuje koupi kanadského BlackBerry

tl
14. 3. 2013 19:02
Lenovo už od ledna jedná s BlackBerry o jeho odkoupení.
Foto: Blackberry

Čínský výrobce elektroniky Lenovo, který je znám především díky svým notebookům, se v poslední době snaží prosadit také na trhu s mobilními telefony. V Asii se mu to daří, především v domovské Číně, kde je momentálně druhým největším výrobcem mobilních telefonů.

Firma by ale ráda upevnila svou pozici i na západních trzích s telefony. Jednou z možností, jak by čínská společnost mohla zahraniční trhy ovládnout, je koupě již existujícího výrobce, který na západních trzích nějaký podíl už má.

Nejvhodnějším kandidátem pro takový obchod je kanadská firma BlackBerry, jejíž stejnojmenný telefon byl v době před příchodem iPhonu nejvyužívanějším smartphonem.

V současné době se ale firma potýká s finančními problémy, které zatím nevyřešilo ani vydání nového operačního systému BlackBerry 10 a telefonu Z10.

Obě společnosti možnost obchodu řeší už od počátku roku a zatím ani jedna jí nevyvrátila. Řada analytiků ale tvrdí, že k obchodu s největší pravděpodobností nakonec nedojde, a to například proto, že ho může zarazit kanadská vláda.

 

Právě se děje

Další zprávy