Koule Nexus Q od Googlu funguje jen v USA

tl
10. 7. 2012 10:30
Google Nexus Q je drahé vylepšení obýváku. A zatím jen amerického
Multimediální přehrávač společnosti Google
Multimediální přehrávač společnosti Google | Foto: designmagazin.cz

Zařízení Apple TV získalo nového konkurenta. Je jím černý přístroj ve tvaru koule, nesoucí jméno Google Nexus Q. Americký Google ho představil na konci června společně s novým tabletem Nexus 7 a nejnovější verzí operačního systému Android.

U nás bude k ničemu

Nexus Q je netradiční multimediální přehrávač s originálním designem, pomocí kterého chce Google propojovat další zařízení s Androidem a přinášet tak více zábavy do našich domovů. V Nexu Q najdeme maximální interní paměť 16 GB, tudíž multimédia nejsou uchovávána uvnitř zařízení, nýbrž jsou streamována z cloudového Google Play nebo YouTube.  Protože Google Play v České republice nenabízí žádné filmy, seriály a podobný obsah, bude Nexus Q u nás téměř nepoužitelný. Google se navíc zatím tváří, že svou multimediální kouli mimo USA moc vyvážet nechce.

K internetu se Nexus Q připojuje skrze Wi-Fi, k ostatním zařízeními potom přes Bluetooth nebo NFC. Výhodou Nexu je, že k němu může být připojeno více zařízení najednou. Hodí se tak například na party, během které mohou všichni návštěvníci, kteří mají telefon s Androidem přes Nexus Q pouštět svojí hudbu.

Made in USA

Zajímavé na Nexu Q je to, že ho Google kompletně vytvořil ve Spojených státech a nenechal si ho dát vyrobit u asijských výrobců, jako tomu běžně bývá. Z toho taky plyne jeho poměrně vysoká cena. Za značku „made in USA" zákazníci zaplatí 299 dolarů, což je o sto dolarů více, než co stojí tablet od Googlu - Nexus 7

 

Právě se děje

Další zprávy