Kinect provádí holocaustem, staňte se součástí příběhu

Jan Kovalík
21. 11. 2011 9:00
Projekt skupiny M77 bude k vidění 30. listopadu v holešovickém hackerspace brmlab. O vítězi soutěže v úpravách herní konzole Kinect MOJE KONZOLE! můžete svým hlasem rozhodnout i vy.
Foto: M77.cz

Představujeme projekty, které se 30. listopadu utkají v soutěži MOJE KONZOLE. O vítězi klání v upravování herních ovladačů můžete rozhodnout i vy - stačí, když se zúčastníte finálového večera v pražském hackerspace brmlab!

Interaktivní památník přeživším a obětem holocaustu je projekt neziskovké organizace M77, který využívá moderní technologie ke zprostředkování jednoé z nejtragičtějších epizod lidských dějin.

Staví na osobním příběhu Markéty Novákové, která prošla koncentračními tábory Terezín a Osvětim. "Exponát nabízí inovativní scénografický přístup používající nejnovější technologie k tomu, aby diváka co nejvíce fyzicky a emocionálně zapojil," říká manažerka projektu Michaela Buchtová.

Ovládání pohybem

Památník je tvořen dvěma projekcemi, reprezentujícími individuální a kontextuální historii. Prezentaci spouští divák svou přítomností a ovládá ji pohyby.

Za pomoci technologie videomappingu na bustu paní Novákové diváka příběhem provádí samotná aktérka historických událostí.

Projekt vytvořil režisér Kristof Slussareff (scénografie, video), programátor a umělec nových médií Stephan Kyles (interaktivní prvky) a odbornou supervizi se postaral historik Stanislav Kokoška. Manažerkou projektu je specialistka na vzdělávání Michaela Buchtová.

Facebookovou galerii projektu najdete ZDE.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy