Je PlayStation Vita i zárodkem smartphonu Sony?

Adam Fiala
15. 2. 2012 7:33
PlayStation Vita má už teď funkce jako smartphone, jen telefonovat nedokáže
Foto: Gaming precision.com

Kdo chce smartphone, ale nepotrpí si na volání, ten mohl dosud sáhnout po Galaxy Player 4.0. Jenomže mílovými kroky se blíží dvaadvacátý únor, kdy se do obchodů i v České republice dostane nová herní konzole. Sony už kapesní přístroj ozkoušelo před Vánocemi v Japonsku. Kdo nepotřebuje 3D (jako se o to neúspěšně pokoušelo Nintendo 3DS), je pro něj přenosný PS Vita jako dělaný. Zastane totiž i jisté funkce smartphonu.

Konzole a telefon v jednom

Vita totiž disponuje nadupaným hardwarem, takže zvládá graficky náročné kousky, které jsou v možnostech stolní konzole PlayStation 3. Kromě toho ale umí mnoho dalších funkcí, jako je prohlížení internetu a s tím spojené e-mailování a diskuse na sociálních sítích. Operační systém PlayStation Vita byl totiž navržen tak, aby fungoval nejen v prostředí konzolových her, ale aby se dal uplatnit jako základ regulérních smartphonů či tabletů.

Jaký bude mít PS Vita úspěch

Sony v současné době říká, že aktuálně na dalším vývoji nepracuje, ale slova jednoho z viceprezidentů společnosti nechávají prostor i pro další pokračování. Proč by Sony nemohlo spojit užitečné s výdělečným. Trh se smartphony je živý a proměnlivý, v současné době se zde ale handrkuje hlavně Apple se Samsungem a ostatní jsou trochu v pozadí. Sony by mohlo vnést odlišný styl. Zahrát si hru a pak o tom telefonicky pohovořit s přáteli, na tom není nic až tak divného.

 

Právě se děje

Další zprávy