iPhone 5? Přijde letos na podzim

Adam Fiala
1. 3. 2012 10:51
Další informace posílují letošní podzim jako nejpravděpodobnější termín pro novou generaci Apple iPhonu.
Foto: HDBACKGROUND.COM

Aktuální ročník Mobile World Congress pomalu zavírá dveře, ale stihl představit pár jedinečných kousků. Ať už to byl nabušený smartphone Nokia s 41MPix fotoaparátem, nebo čtyřjádrové kousky typu LG Optimus 4X HD. Apple však nic nového neoznámil a podle japonských zdrojů by to tak mohlo zůstat až do podzimu. To bychom se dočkali telefonu iPhone 5.

Poslední verze není ani půl rok stará

Netrpělivost ještě není na místě, iPhone 4S přišel na podzim 2011, takže není kam spěchat. Sice je fakt, že už v té době se očekával příchod pětky a 4S byla překvapením, byl to ale plnohodnotný smartphone. Značka Apple posilovala a iPhone byl králem o vánočním prodeji. Debaty o tom, kdy by se nový telefon Applu mohl objevit, mají dva směry.

iPhone v létě, nebo v zimě?

Velká část pozorovatelů společnosti Apple předpokládá, že se s novým iPhonem 5 vytasí Apple v období léta. Tato sezóna byla většinou dějištěm zrodu nového smartphonu. Tradici nalomil až iPhone 4S, který přišel v říjnu. Na podobné datum se koncentruje japonský blog Macotakara, který svou informaci zakládá na důvěryhodném asijském zdroji. To odpovídá i zprávám od serveru BGR. 

Podzimní termín by ovšem mohl způsobit kolizi, pokud by letos chtěl Apple uvést ještě jeden iPad. Na sedmý březen plánuje tiskovou konferenci, kde se očekává odhalení iPadu 3. Něco si však rozhodně musí nechat na silné prodejní období Vánoc.

 

Právě se děje

Další zprávy