iPad Mini v obchodech už na podzim?

tl
12. 7. 2012 13:48
Očekávaný iPad Mini by už měl být ve výrobě. Bude extrémně tenký
Zaměstnanec prodejny v Berlíně si pomocí tabletu fotografuje dav zákazníků. Nový iPad má 5megapixelový fotoaparát, který umožňuje pořizovat snímky při horších světelných podmínkách. Fotografie by mělo být možné snáze třídit a retušovat pomocí prstových štětců.
Zaměstnanec prodejny v Berlíně si pomocí tabletu fotografuje dav zákazníků. Nový iPad má 5megapixelový fotoaparát, který umožňuje pořizovat snímky při horších světelných podmínkách. Fotografie by mělo být možné snáze třídit a retušovat pomocí prstových štětců. | Foto: Reuters

Všechny tablety od firmy Apple měly zatím stejnou úhlopříčku, už nějaký čas se ale spekuluje o tom, že se chystá nový iPad, který by měl mít displej o něco menší, a spadal by tak do podobné kategorie jako Kindle Fire nebo nový Google Nexus 7.

Žádná informace, která se týká takzvaného iPadu Mini, nebyla zatím bohužel oficiálně potvrzena, nicméně spekulací stále přibývá a vypadá to, že se na novém iPadu opravdu pracuje. Některé servery, jako například japonský web Macotakara, se zmiňují, že iPad Mini už putuje přes Asii do brazilské továrny Foxconnu, kde se v současnosti vyrábí například iPhone 4S.

Cena jako u Kindlu Fire a tloušťka 7 mm

Stejně jako nejnovější tablet od Applu, měl by mít i iPad Mini Retina displej, tentokrát ale s úhlopříčkou něco málo pod osm palců. Jaký bude nový iPad pohánět hardware se zatím neví. Nicméně vzhledem k tomu, že by měl stát asi tolik jako Kindle Fire, pravděpodobně nebude mít stejně výkonnou výbavu jako třetí generace iPadu. 

Podle některých zpráv, které se odkazují na lidi, kteří měli už prototyp iPadu Mini v ruce, bude mít nový tablet tloušťku asi 7 mm, což by z něj dělalo jeden z nejtenčích tabletů na trhu.

Očekává se, že iPad Mini bude, podobně jako iPhone 5, představen letos na podzim, v nejvýhodnějším termínu před Vánoci. Pokud bude skutečně takový, jak se o něm spekuluje, bude nepochybně velkým hitem.

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy