Intel změní ultrabooky. Všechny budou dotykové

tl
9. 1. 2013 19:21
Nové procesory od Intelu budou jen pro dotyková zařízení
Intel
Intel | Foto: Intel

V letošním roce by se měl výrazně zvýšit počet ultrabooků vybavených dotykovým displejem. Jedním z důvodů, proč se tak stane, je nařízení Intelu, podle kterého dostanou nové procesory z řady Core pouze ty ultrabooky, které budou mít i dotykové ovládání. Bylo to řečeno na konferenci Intelu během veletrhu CES 2013 probíhajícího v Las Vegas.

Nové procesory slibují především vyšší výdrž ultrabooků na baterie, která je uživateli velmi žádaná. Intel spotřebu nových procesorů předvedl na ultrabooku North Cape, který vydrží až 18 hodin. Toto zařízení má i odepínatelný displej, který sám vydrží až 10 hodin v provozu.

Kromě toho Intel předvedl i nové procesory Atom určené pro mobilní telefony. Ty mají kromě nižší spotřeby nabídnout také silnější výkon, než jaký nabízejí například procesory od Qualcommu.

Na konferenci padla zmínka také o tom, že Intel pracuje na své vlastní technologii pohybového ovládání, které je známé například u Kinectu od Microsoftu. Ovládací senzory by měl Intel začít dodávat do počítačů už v průběhu tohoto roku.

 

Právě se děje

Další zprávy