HTC Titan II s velkým displejem, ale malým rozlišením

Adam Fiala
24. 4. 2012 5:08
Nový telefon s Windows Phone nabízí alternativu k Nokia Lumia 900
Foto: HTCSOURCE.COM

Smartphony s operačním systémem iOS od Applu i Android od Googlu mají stále navrch nad platformou Microsoftu. S novým telefonem od HTC sice na trh přichází další alternativa s Windows Phone, ale důvod k oslavám vítězství nad iPhonem není.

Opakují se stále stejné výtky vůči uživatelskému prostředí, aplikacím pro Windows Phone a v tomto případě se terčem kritiky stává obrazovka s malým rozlišením. Stejné má i Nokia Lumia 900, ale ta zase operuje s menší úhlopříčkou. Možná bude jednoduší dát přednost HTC One X, ten je aspoň dostupný v ČR.

Rozlišení 800 x 480 je na Titan II málo

Jakmile Titan II zapnete, ještě snadněji si ho spletete s původním Titanem. Mají stejný displej s 4,7 palci úhlopříčky a sdílí i stejné přednosti a nedostatky. Pozorovací úhly jsou tak dobré, že patří mezi nejlepší, co jsem kdy na telefonu viděl, barvy jsou přesné a živé.

To by bylo všechno skvělé nebýt Microsoftem provařeného rozlišení 800 x 480. V tuto chvíli je to málo na smartphone každé velikosti. O to horší je to na velké obrazovce Titanu II." David Pierce, The Verge

Windows Phone postrádá podstatné aplikace

HTC Titan II je telefon s operačním systémem Windows Phone 7.5 Mango. Nabízí zcela identický zážitek jako na kterémkoli jiném přístroji s Windows Phone. Obsahuje aspoň nějaká vítaná vylepšení jako integrace Twitteru v sociální aplikaci People Hub, multitasking či vylepšený vyhledávač Bing.

Ačkoliv miluji sílu a přizpůsobivost operačního systému Android, oceňuji, s čím prostředí Metro ve Windows Phone přichází. Vskutku je intuitivní, atraktivní a poutavé. Moje námitka se týká problému s aplikacemi. Bez některých jako TweetDeck a Instagram se nedá žít. Obě ale bohužel chybí ve Windows Phone Marketu. Jejich kolekce roste a sílí, stále tu však zejí pořádné díry." Brian Bennett, CNet.com

Důvod ke koupi se skrývá ve výborné fototechnice

Dvojka Titanu běží na jednojádrovém Snapdragonu s frekvencí 1,5 GHz spolu s grafikou Adreno 205 a operační pamětí 512 MB. Jde o jeden z nejlepších procesorů, které pro Mango seženete, nastavení ovšem kopíruje stav původního Titanu. Windows Phone jsou navíc totálně předvídatelné co do výkonu. Absence vícejádrového procesoru pro tuto platformu znamená jednu věc: nové smartphony nebudou ani rychlejší ani hladší, dokud Microsoft nezmění svoje restrikce. Své místo má i argument, že už tak je operační systém dost výkonný a že limity napomáhají lepší výdrži baterie.

Bezpochyby nejvýraznějším vylepšením, které telefon bude prodávat, se skrývá ve fotoaparátu. 16MPix přístroj s další výbavou dokáže přivést do mdlob. V podstatě je to jediný důvod, proč nedat přednost levnějšímu smartphonu Nokia Lumia 900." Brad Molen, Engadget.com

 

Právě se děje

Další zprávy