HTC spolu s Facebookem chystá nový telefon

tl
19. 3. 2013 18:00
Smartphone HTC Myst bude určen především uživatelům sociálních sítí.
Foto: Reuters

V minulosti se hojně spekulovalo o tom, že Facebook má v plánu vytvořit vlastní mobilní telefon se speciálním operačním systémem, který by sloužil účelům jeho sociální sítě lépe než Android či iOS.

Samotný Facebook tento úmysl nikdy oficiálně nepotvrdil a vzhledem k tomu, že o tzv. Facebook Phonu už delší dobu žádné spekulace nevznikly, zdá se, že se tohoto tajemného smartphonu jen tak nedočkáme.

Jistou náhradou Facebook Phonu by ale mohl být připravovaný telefon od firmy HTC s prozatímním názvem Myst, o jehož existenci nedávno informoval server Unwired View.

Tento smartphone totiž HTC podle všeho vyvíjí ve spolupráci s Facebookem a měl by se tak zřejmě podobat dva roky starému modelu HTC ChaCha, který byl pro potřeby Facebooku mírně upravený.

Myst by tak měl být prodáván s již předinstalovanou aplikací Facebook a speciálním tlačítkem, které tuto aplikaci spustí.

Poslední pokus příliš nevyšel

Co se týče výbavy, bude se Myst pohybovat ve střední třídě. Mezi jeho specifikace by měl patřit dvoujádrový procesor s taktem 1,5 GHz, 1 GB operační paměti  a 16 GB interní paměti bez možnosti rozšíření.

Telefon HTC Myst by měl být na trh vypuštěn v průběhu jara. Vzhledem k tomu, že modelu HTC ChaCha se na trhu nepodařilo příliš uspět, nabízí se otázka, zda má pro HTC smysl další telefon s Facebookem vůbec vyrábět. Možná se ale HTC poučilo ze svých chyb a nový Myst už bude stát za to.

 

Právě se děje

Další zprávy