HTC se daří nejhůř za osm let. Hlásí propad o 91 %

tl
14. 1. 2013 16:26
HTC se daří s každým čtvrtletím méně. Může za to konkurence a špatný marketing
Foto: GSMARENA.COM

Ačkoliv bývá poslední čtvrtletí díky Vánocům pro výrobce elektroniky zpravidla nejvýdělečnější, firma HTC se z konce roku 2012 rozhodně radovat nemůže. Její zisk se totiž ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku propadl meziročně o 91 procent na jednu miliardu tchajwanských dolarů (674,9 milionu korun).

Zisk tchajwanské společnosti se výrazně snížil i oproti třetímu čtvrtletí roku 2012, kdy činil 3,9 miliardy tchajwanských dolarů, což je přibližně 2,5 miliardy korun.

Zisky firmy jsou na tom v současné době nejhůře za posledních osm let. Hlavní příčinou neúspěchu asijského výrobce smartphonů je silná konkurence v podobě Samsungu a Applu, které trh s telefony v současnosti ovládají. Na vině je ale také nevýrazný marketing společnosti, který není schopen její produkty dostatečně prosadit.

Firmě rozhodně nepomůže ani to, že na letošním veletrhu CES, který proběhl minulý týden v Las Vegas, nepředstavila žádný nový telefon, se kterým by mohla ohrozit svou konkurenci. Její momentálně nejvybavenější model HTC Butterfly s Full HD displejem navíc stále není dostupný pro evropské trhy.  

 

Právě se děje

Další zprávy