Hardwarium: Sony Walkman Z, LG Optimus Vu, Ekoore Python S,Nikon D800

Hardwarium: Sony Walkman Z, LG Optimus Vu,  Ekoore Python S,Nikon D800
LG Optimus Vu - pět palců s Androidem Pětipalcový Android LG Optimus Vu se objevil na videu jihokorejské pobočky společnosti LG. Telefon na první pohled zaujme velikým pěti palcovým displejem s rozlišením 1024 x 768 obrazových bodů. Potěší fotoaparát s rozlišením 8 MPx a výkon daný použitým dvoujádrovým procesorem společnosti Qualcomm taktovaným na frekvenci 1,5 GHz. Udávaná velikost operační paměti RAM je 1 GB. Velikost interní úložné paměti 8 GB. Podporovány by měly být paměťové karty microSD. Mimo běžných věcí by ve výbavě telefonu neměl chybět NFC čip. Telefon je zatím určen pouze pro Jižní Koreu. Na tamním trhu by se měl objevit v průběhu několika následujících týdnů.
Asus TF300T - další Transformer na scéně V pořadí čtvrtý model s populární série Transformer by měla brzy představit společnost Asus. S neoficiálními fotografiemi modelu ASUS TF300T se pochlubil server NCCC.COOL3C.COM. Mimo udávané desetipalcové úhlopříčky displeje nejsou další technické parametry známé. Očekávat se dá, že tablet bude pohánět výkonný procesor Tegra 3.
Spark - čínský sedmipalcový tablet s Linuxem Webový server Engadget.com přinesl informaci o zajímavém linuxovém tabletu Spark s uživatelským prostředím KDE Plasma Active UI. Tablet poběží na 1 GHz procesoru AMLogic s grafikou Mali-400 a operační pamětí 512 MB. Rozlišení sedmipalcového displeje je 800 x 480 obrazových bodů. Rozlišení fotoaparátu 1,3 MPx. Více informací známých není. Tablet by měl být v Evropě dostupný v polovině roku. Odhadovaná cena je 200 euro.
Ekoore Python S: Tablet s Androidem, Windows 7 a Ubuntu Zajímavý desetipalcový tablet co se týká především podporovaných operačních systémů představila italská společnost Ekoore. Tablet je schopen podporovat běh operačních systémů Android, Windows 7 a Ubuntu. Rozlišení desetipalcového kapacitního displeje je 1024 x 600 obrazových bodů. Rozlišení fotoaparátu 1,3 MPx. O výkon tabletu se stará procesor Intel Atom N455 běžící s taktem 1,6 GHz a  sdílená grafika GMA 3150. Velikost operační paměť RAM je 512 MB. Velikost interní úložné paměti je volitelná SSD 16GB/32GB a 64GB. Z rozhraní je tablet standardně vybaven dvěma USB porty, WiFi, GPS. slotem na kartu microSD. Za příplatek lze pak zvolit verzi s Bluetooth a 3G. Kapacita akumulátoru je 3200 mAh. Základní cena tabletu je stanovena na 499 euro.
Foto: ENGADGET.COM
10. 2. 2012 21:10

Hardwarium - Každý týden přináší Datarama výběr krátkých zpráv ze světa hardwaru. Uniklé fotografie prototypů, vylepšováky, specifikace a tipy na hračky pro dospělé i děti.

 

Právě se děje

Další zprávy