Google odkoupil tvůrce kancelářského balíku QuickOffice

tl
14. 6. 2012 10:33
Google koupil QuickOffice a chce s jejich pomocí vylepšit svoje Google Docs
Foto: Reuters

Internetový gigant Google minulý týden odkoupil společnost QuickOffice a s ní i stejnojmenný kancelářský balík pro mobilní zařízení. Tento krok Googlu umožní prohloubit funkčnost jeho Google Docs a nabídnout tak svým uživatelům lepší kompatibilitu s klasickými formáty podporovanými Microsoft Office.

QuickOffice je sada kancelářských aplikací využívaná 300 miliony uživatelů tabletů a telefonů s operačními systémy Android, iOS nebo Symbian. Umožňuje vytvářet a upravovat nejrůznější typy souborů, jako jsou tabulky či formáty PDF, a následně je sdílet pomocí cloudových služeb s dalšími zařízeními.

Podobné možnosti nabízí i stávající služba Google Docs, její zatím asi největší nevýhodou je ale nižší podpora formátů dokumentů.  Propojení obou služeb by ale mělo tuto vadu odstranit.

Microsoft Office přichází na tablety

Vylepšování kancelářských aplikací od Googlu má ale jeden nejhlavnější důvod a tím je příchod tabletů s Windows 8 a novým Office 15. Podle všeho bude totiž právě přítomnost kvalitního kancelářského balíku velkým lákadlem pro potenciální zájemce o tablety s novými Windows a Google si tak chce nákupem QuickOffice pojistit, že mu nebudou utíkat zákazníci.

--------------------------------------------------------------------------------

Kupujete Microsoft Office?

 

Právě se děje

Další zprávy