Google Nexus 7 bude od září k dostání i v Česku

tl
19. 7. 2012 7:23
Tablet Google Nexus 7 koupíme i v Česku. Za 6 390 korun
Foto: GOOGLE.COM

Sedmipalcový tablet společnosti Google, nesoucí název Nexus 7, bude nakonec k dostání v České republice a nebudeme tak pro něj muset jezdit až za oceán. Tento tablet vyráběný firmou Asus a dodávaný společně s nejnovější verzí operačního systému Android bude u nás k zakoupení už od září a to za skoro stejnou cenu, za jakou se prodává v USA.

K dostání bude jen dražší verze

Do prodeje se dostane pouze verze s 16GB úložné paměti, která by měla stát kolem 6 390 korun, což je za tablet, o kterém vznikají skoro jenom samé pochvalné recenze, velice příznivá cena. 8GB verze, která v Americe stojí 199 dolarů, se na pulty českých obchodů nedostane. Tu totiž všude ve světě prodává výhradně Google ve svém on-line obchodě Google Play.

Google Nexus 7 je tablet, který se velikostí podobá Kindlu Fire, svým výkonem se ale skoro vyrovná iPadu, a to přes to, že je skoro o polovinu levnější. Jeho rychlost zajišťuje nejenom čtyřjádrový Tegra 3 procesor, ale také nejnovější Android s názvem Jelly Bean, který umí výkonný hardware řádně využít a funguje tak velice svižně bez jakýchkoli záseků a dalších problémů. Na druhou stranu je ale novému tabletu vytýkána nemožnost rozšíření paměti o microSD karty a nemožnost připojení k internetu jinak než přes Wi-Fi.

 

Právě se děje

Další zprávy