Google najal proti Siri Alfreda s umělou inteligencí

LP Fish
16. 12. 2011 9:10
Osobní asistent Alfred najde na telefonech Android ideální restauraci v okolí. Sdělit přání mu lze i hlasem.
Foto: Aktuálně.cz

Propojení umělé inteligence a hlasových služeb s osobním asistentem se stalo největší atrakcí Android teď pokukuje po možnostech, jak náskok Applu v této oblasti dohnat.

Google proto teď oznámil nákup softwarové společnosti Clever Sense, která vyvinula aplikace Alfred v lecčems podobnou inteligentnímu hlasové ovládání od Applu Siri.

Podle dosavadních komentářů však samotný Alfred Siri zcela jistě nenahradí. Chybí mu řada těch nejpřitažlivějších funkcí, napsal například magazín Forbes: nemůžete si s ním povídat, jako se Siri, a jeho tematický záběr je omezen na bary a restaurace.

Také o integraci aplikace s adresářem či kalendářem si uživatelé Androidu mohou zatím nechat jen zdát. Alfred vám na základě vašich preferencí a umístění najde nejbližší restauraci nebo bar. To prozatím musí stačit.

Podobně jako Siri je ovšem aplikace postavena na technologii umělé inteligence a dokáže se od uživatele učit jeho návyky. Může být tedy dobrým základním kamenem pro konkurenční boj v tak uživatelsky atraktivní oblasti, jako je právě hlasové ovládání.

Ředitel společnosti Clever Sense Babak Pahlavan ke spojení s Googlem řekl: "Jsme rádi, že se můžeme spojit s Googlem a zahájit novou kapitolu v pomáhání světu kolem nás. Spolu s týmem Googlu se budeme snažit urychlit realizaci naší společné vize. Google může pomoci menší firmě oslovit nové zákazníky a pomůže přinést produkty Clever Sense širokému publiku na celém světě."

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy