Google+ má půl miliardy uživatelů. Aktivní je polovina

tl
18. 12. 2012 10:23
Na Google+ je zaregistrováno 500 milionů uživatelů
Foto: ČTK

Sociální síť Google+ už není tak prázdná, jak se o ní dříve říkalo. Minulý týden totiž síť překročila hranici půl miliardy registrovaných uživatelů, což vzhledem k tomu, že populárnější Facebook se v září dostal přes miliardu uživatelů, není špatné číslo.

I přes stamiliony registrovaných uživatelů se ale Google nadále musí potýkat s faktem, že řada lidí na jeho síti sice účet sice má, nijak aktivně ho ale nevyužívá. Ze statistik totiž vyplývá, že nějakou funkci Google+, jako je například tlačítko +1 nebo služba Hangouts, využije alespoň jednou za měsíc pouze 235 milionů uživatelů.

Společně s překročením hranice 500 milionů uživatelů zprovoznil Google na své sociální síti novou funkci, která byla nazvaná Komunity. Jedná se v podstatě o obdobu skupin na Facebooku, kde se mohou sdružovat uživatelé se společnými zájmy. Komunity mohou být nastaveny jako veřejné nebo soukromé, přičemž do těch soukromých mohou vstupovat pouze pozvaní uživatelé. U Komunit lze také nastavit, zda do nich mohou vkládat příspěvky všichni členové, nebo pouze moderátoři.

 

Právě se děje

Další zprávy