Google dohnal Apple. Nabízí přes 700 tisíc aplikací

tl
6. 11. 2012 18:51
Apple i Google nabízejí stejný počet aplikací. Microsoft se musí ještě snažit.
Internetový obchod s aplikacemi, filmy, hudbou a knihami od Googlu.
Internetový obchod s aplikacemi, filmy, hudbou a knihami od Googlu. | Foto: Aktuálně.cz

Google před několika dny oficiálně oznámil, že jeho obchod Google Play v současnosti nabízí více než 700 tisíc aplikací a her. To znamená, že se Googlu podařilo v počtu aplikací dohnat konkurenční Apple, který svých 700 tisíc oznámil o týden dříve na tiskové konferenci, kde mimo jiné představil svůj nový iPad mini.

Počet nových aplikací a vývojářů, kteří je tvoří, je pro úspěch mobilních platforem Android a iOS klíčový. Apple v tomto ohledu dlouho vedl, v poslední době se ho ale Androidu podařilo rychle dotáhnout. Je ale nutné podotknout, že nezanedbatelná část aplikací pro Android postrádá kvalitu, což je způsobeno tím, že Android je open-sourcovým systémem a aplikace do Google Play tak může vkládat bez kontroly v podstatě každý.

Naproti tomu aplikace pro iPhony i iPady před vložením do App Storu musí být přísněji schvalovány.

Windows Phone je zatím stále pozadu 

Zatímco Apple ani Google si s počtem aplikací pro jejich systémy už nemusejí příliš lámat hlavu, pro Microsoft bude vytváření aplikací pro Windows Phone 8 v následujících měsících jednou z hlavních priorit.

Při předvedení nejnovějšího nejnovější verze svého mobilního systému se Microsoft sice pochlubil, že pro něj existuje už 120 tisíc aplikací, pokud si ale přeje, aby Windows Phone byl řádným konkurentem Androidu a iOS, bude muset ještě pár dalších her a aplikací přidat.

 

Právě se děje

Další zprávy