Google Chrome míří do smartphonů s Androidem

Adam Pešek
13. 2. 2012 8:25
Softwarový gigant Google zveřejnil beta verzi mobilního prohlížeče Google Chrome. Zatím je však geograficky omezen a nad jeho ambicemi visí otazník

Google Chrome míří do telefonů s operačním systémem Android. Zatím jen v beta verzi pro čtvrtou generaci systému Ice Cream Sandwich, nicméně do budoucna by mohl nahradit současný vestavěný prohlížeč.

Ačkoliv většina uživatelů funguje na starších verzích Androidu a mobilní Chrome si nevyzkouší, prohlížeč chce solidním výkonem a podporou moderních technologií napodobit svou desktopovou verzi.

K dispozici tak je otevírání internetového obsahu v libovolném počtu panelů, anonymní surfování nebo personalizace prohlížeče přes Google Account.

Používání mobilního Chrome je zatím geograficky omezeno a Česko mezi vyvolenými zeměmi není. Zda se však na seznam někdy dostane, není zcela jasné. Byť se totiž dá předpokládat, že Google bude prosazovat vlastní značku, dlouhodobější plán známý není.

V současnosti si naprostá většina uživatelů vystačí s integrovaným prohlížečem. Tomu mezi mobilními prohlížeči náleží podíl 17,78 procent, přičemž Anroid jako takový ovládá 18,12 procent trhu.

 

Právě se děje

Další zprávy