Galaxy Note 2 bude bude o měsíc dříve než iPhone 5

tl
3. 7. 2012 13:23
Samsung kvůli novému iPhonu změnil datum vydání svého Galaxy Note 2
Smartphone s větším displejem a dotykovým perem S Pen.
Smartphone s větším displejem a dotykovým perem S Pen. | Foto: Aktuálně.cz

Kolem chystaného hybridního smartphonu od Samsungu se každou chvíli objevují nové informace. Podle zatím nepodloženého zdroje Samsung posunul datum vydání nového Galaxy Note 2 o měsíc dříve na září.

Tato změna je poměrně logická, protože iPhone 5 by podle všeho měl být oznámen v říjnu a Samsung tak chce prodat co nejvíce svých Galaxy Note 2 dříve, než se všichni začnou zajímat pouze o nový smartphone od Applu.

Stejné zdroje, které mluví o posunutém datu vydání, také tvrdí, že Galaxy Note 2 bude mít obří Super AMOLED displej s úhlopříčkou 5,5 palce. Před časem se internetem také šířily spekulace, podle kterých měl být displej telefonu ohebný. Tyto informace byly sice rychle vyvráceny, nicméně displej by měl být revoluční i bez flexibility, a to díky nové technologii, která ho údajně udělá výrazně odolnějším, než jsou displeje ostatních telefonů.

Kromě velkého a odolného displeje bude mít telefon čtyřjádrový procesor a dvanáctimegapixelový fotoaparát. S největší pravděpodobností bude dodáván s novým Androidem Jelly Bean.

Protože Galaxy Note 2 bude mít tak velký displej, nemluví se už o něm jako o smartphonu, ale spíše jako o phabletu, tedy kombinaci mezi telefonem a tabletem. Mezi tyto zařízení se také řadí například LG Optimus Vu nebo původní Samsung Galaxy Note.

 

Právě se děje

Další zprávy