Flash Player 11 slibuje tisícinásobnou rychlost

Adam Fiala
5. 10. 2011 7:40
S jakými novinkami letos přišla společnost Adobe? Vede nový Flash Player.
Logo Flash Player
Logo Flash Player | Foto: itgenius.lk

Nebýt zázraku jménem Flash Player, procházení internetového obsahu by bylo nudné a monotónní. Společnost Adobe ale na letošní konferenci MAX představila žhavé technologické novinky, které by mohly převratně změnit způsob nahlížení na tento obsah. Nová verze Flash Playeru s řadovým číslem 11 totiž nabídne oproti svému staršímu bratříčkovi až 1000x rychlejší spuštění. Vděčí za to zlepšení využití výkonu nejnovějších grafických čipů jak v počítačích, tak v mobilních zařízeních.

Zrychlení prohlížení

Zatímco dosud flashové animace způsobují zatížení samotných procesorů počítačů, díky jedenáctce by se část úvazku přesunula na grafickou kartu. Radikálně by se tak změnila kritizovaná pomalost tohoto nástroje, zbrzďující i celkovou návštěvu internetu. Samozřejmě změny přijdou až postupně, s tím, jak se vývojářům podaří plně implementovat Stage3D, díky kterému se Flash Player neomezuje jenom na plošné animace, ale i vykreslení trojrozměrného prostoru, který využívají interaktivní programy nebo internetové hry.

Photoshop do ruky

Další zajímavou novinkou je přechod klasického programu pro grafickou úpravu Photoshop z počítačového prostředí na přenosná zařízení jako iPad a tablety používající Android. Vzhledem k tomu, jak náročný tento grafický software je, musí uživatelé počítat s jistými limity. Tomu bude odpovídat i cenová hladina, která by se měla pohybovat pouze kolem 10 dolarů (asi 200 korun). Adobe by tím ale měl nahradit dosavadní Photoshop Express nabízející vysloveně základní pracovní nástroje.

Flash Player 11 již nyní k dispozici ke stažení a instalaci.

 

Právě se děje

Další zprávy