Facebook se změní v jukebox, pomůže mu Spotify

LP Fish
26. 5. 2011 13:25
Facebook jedná o hlubší integraci hudebního cloudu Spotify do své sítě. Společně by měli uživatelům nabídnout možnost poslouchání hudby a sdílení s přáteli.
Foto: Reuters

Švédský portál Spotify zaměřený na streamování hudby řeší své finanční problémy, způsobené nedostatkem platících uživatelů, užší integrací s Facebookem. V zemích kde je tato služba dostupná (nepatří mezi ně Česká republika, ale třeba ani Spojené státy americké) by tak uživatelé Facebooku měli možnost sdílet s přáteli seznam nejhranějších skladeb.

A nejen to, také streamovat hudbu z ohromného archivu (zahrnujícího miliony skladeb), prostřednictvím "poslucháren", ve kterých se bude možné nepřetržitě hrát hudbu pro jakýkoliv počet přátel a zároveň o ní chatovat.

Facebook music

U nové služby se uvažuje o názvech jako Facebook music či Spotify on Facebook. I když jde o spojení, ze kterého Spotify neplyne žádný finanční efekt, dá se očekávat, že mu přinese velké množství dalších uživatelů a zřejmě i pomůže zavedení služby v dalších zemích Evropy a v USA.

Jak řekl pro Forbes mluvčí Spotify: "Do Facebooku již jsme integrovaní. Společně se stále snažíme službu vylepšit. Jde o rozsah našeho vztahu."

V ČR by měla podobnou možnost jako Spotify nabízet připravovaná služba JetMusic. Její fungování je však nadále zahaleno tajemstvím. Zdejším zájemci o digitální hudbu tak stále čekají na "digitální obchoďák", kde by mohli legálně nakoupovat hudbu od různých vydavatelů.

 

Právě se děje

Další zprávy