Facebook chystá obchod, ve kterém půjde koupit aplikace

Tereza Holanová Tereza Holanová
11. 5. 2012 9:00
App Center má začít fungovat během pár týdnů. Uživatelé tu najdou jen ty nejoblíbenější služby
Google Mpas indoors
Google Mpas indoors | Foto: Google

Palo Alto - Facebook připravuje vlastní obchod App Center, ve kterém plánuje shromažďovat a prodávat nejoblíbenější sociální aplikace. Oznámil to vývojář Aaron Brady na webu společnosti.

Nová prodejna by měla být dostupná na internetu a v chytrých telefonech s operačními systémy Android a iOS Apple "v následujících týdnech", píše Brady.

Pokud se přitom zákazník rozhodne stáhnout službu přes smartphone, bude přesměrován do prodejny App Store nebo Google Play - podle toho, jaký telefon má.

V App Center by měly být dostupné služby jako Draw Something, Pinterest, Spotify nebo Battle Pirates. Pro každou aplikaci přitom bude muset její autor povinně vytvořit profil, ve kterém najdou uživatelé podrobné informace.

"Úspěch App Center bude plně provázaný s kvalitou aplikací," zdůrazňuje Brady. Tu zástupci Facebooku zjistí například podle množství hvězdiček, které zákazníci službám udělí. Přednostně se pak následně zobrazí nejlépe hodnocené aplikace. Všechny, které naopak získají špatný rating, budou zcela skryté.

Novinkou je, že Facebook vývojářům umožní, aby aplikace v rámci obchodu prodávali. Provozovatel největší sociální sítě světa chce touto cestou zabránit klesajícím příjmům z inzerce. Tímto problémem je skupina ohrožena vzhledem k tomu, že se stále více uživatelů přihlašuje na síť prostřednictvím telefonu.

"Pokud lidé začnou chodit na Facebook více přes mobily než přes počítač a pokud se tomuto trendu nezvládneme úspěšně přizpůsobit, negativně se to projeví na našich finančních výsledcích," sdělili již dříve zástupci skupiny investorům.

--------------------------------------------------------------------------------

Stahuj aplikace, software, hry aj.

 

Právě se děje

Další zprávy