Facebook chystá další revoluci, teď změní i stránky

David Slížek
29. 2. 2012 16:35
Nový design, který Facebook koncem loňského roku zavedl na osobních profilech, míří také na firemní stránky
Nová podoba facebookové stránky New York Times
Nová podoba facebookové stránky New York Times | Foto: Facebook

Ani smíšené reakce uživatelů na zavedení nového designu profilů Timeline (dříve Moje historie) neodradily Facebook od další velké změny.

Od 30. března zavede stejný design také pro stránky (pages). Správci ale mají možnost zapnout nový vzhled už teď.

Výše se můžete podívat, jak už dnes v novém designu vypadá třeba stránka deníku The New York Times. A další příklady Facebook ukazuje na své produktové stránce.

Připíchnuté aplikace

Na stránkách se nově objeví velká úvodní fotografie. Návštěvníkům stránky se také výrazněji zobrazí počet přátel, kterým se stránka líbí a jejich aktivita na ní.

Zajímavou novinkou bude možnost napsat správcům stránky také soukromou zprávu, která se nezobrazí veřejně na zdi.

Správci získají - podobně jako u profilů - možnost "připíchnout" do horní části stránky až 12 aplikací, které budou chtít uživatelům ukázat - mohou mezi nimi být například fotografie nebo videa.

Příspěvky z konkrétního dne

Příspěvky na stránce se budou řadit ve dvou sloupcích, nebo je správci budou moci kliknutím na symbol hvězdičky "roztáhnout" přes celou šířku stránky.

Kliknutím na symbol tužky se zobrazí možnosti editování příspěvku: bude se dát ze zdi smazat, skrýt nebo jej naopak "přišpendlit" do horní části stránky, kde pak příspěvek zůstane až sedm dní.

V pravém sloupci se zobrazí také kalendář, který uživatelům umožní najít si příspěvky zveřejněné na stránce v konkrétní den.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy