Euforii z nového Wii U vystřídaly první problémy

tl
21. 11. 2012 14:36
Nintendo v USA zahájilo prodej Wii U. V Česku bude k dostání od 30. listopadu
Foto: MYNINTENDONEWS.COM

Nintendo 18. listopadu v USA zahájilo prodej své nové konzole Wii U a hned se může radovat z jejího úspěchu. Nové Wii bylo totiž během několika málo hodin vyprodáno a kdo si konzoli neobjednal ještě v rámci předobjednávek, bude si muset nějaký čas ještě počkat. 

Málo místa na disku a slabá výdrž baterie

Počáteční euforii z konzole nové generace ale zklidnily některé první dojmy. Po donesení Wii U domů bylo totiž mnoho hráčů nemile překvapeno, když před zprovozněním některých on-line funkcí museli stáhnout 5GB firmware.

Při zakoupení levnější 8GB verze Wii U tak po nainstalování firmwaru zbydou na disku konzole pouze 3GB místa. V případě nového Wii se tak zdá, že pořízení 32GB je rozumným krokem.

Další zklamání přinesl herní ovladač v podobě tabletu, který je zatím jediným ovladačem, který je ke konzoli dodáván. Jeho baterie totiž v plném provozu vydrží pouze okolo tří hodin, přičemž její nabití trvá asi dvě a půl hodiny. Pro dlouhé herní večery tak bude zřejmě nutné pořídit i záložní baterii. Vzhledem k tomu, že běžné ovladače a některé tablety vydrží i mnohonásobně déle, je slabá výdrž ovladače Wii U poněkud neopodstatněná.

V České republice se Nintendo Wii U začne prodávat 30. listopadu. Bílá verze s 8GB paměti bude stát 7 990 korun, černá verze s 32GB úložného prostoru bude o tisícikorunu dražší.

 

Právě se děje

Další zprávy